طراحی نمای ظاهری ساختمان یکی از بخشهای بسیار مهم در ساخت ساختمان است که در تعیین ارزش و قیمت آن نیز تاثیر زیادی دارد. فلاشینگ نمای ساختمان یکی از راههای اجرای نمای خارجی ساختمان است که با استفاده از آن میتوان به آسانی نمای ساختمان را پوشش داد. در واقع فلاشینگ ساختمان یک پوشش فلزی است که دیوارهای خارجی ساختمان را در برابر عوامل محیطی و شرایط اقلیمی مختلف محافظت میکند. از این پوشش برای دیوار پشت بام و حیاط نیز میتوانید استفاده کنید.
انواع مدل های فلاشینگ ساختمان
فلاشینگ ساختمان در مدلها و ابعاد گوناگون تولید میشود. هر کدام از مدلهای فلاشینگ ساختمان ویژگی و کاربرد مخصوص خود را دارند که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
از این مدل فلاشینگ نما برای گوشهها، در محل تلاقی دو دیوار، نقاط اتصال سقف به دیوار، پوشش درزهای بین سقف و دیوار از داخل یا خارج به صورت افقی استفاده میشود. فلاشینگ نبشی به عایق بندی کاملتر و بهتر کمک بسیار زیادی میکند. برای زیبایی بهتر نیز میتوانید از نوع رنگ آمیزی شده آن استفاده کنید که جلوه زیباتری داشته باشد. لبههای خم شده این نوع فلاشینگ استحکام آن را افزایش میدهد. ابعاد این فلاشینگ با توجه به محل استفاده تعیین میشود.
فلاشینگ مدل نبشی یا L
این مدل از فلاشینگ ظاهری یو (U) شکل دارد. این فلاشینگ ساختمان با اتصال دو صفحه با زاویه 90 درجه ساخته میشود. در این مدل لبهها در دو طرف به سمت داخل خم کاری شده است. فلاشینگ نمای مدل یو یکی از پرمصرفترین انواع فلاشینگ است و برای پوشش دور تا دور و حاشیه و پوشاندن محل اتصال و درزبندی ساندویچ پانلها به کار میرود. مهم ترین مزیت این نوع فلاشینگ نسبت به سایر انواع آن، استحکام بسیار بالا و مقاومت آن است. لبههای فلاشینگ مدل U کمک میکند تا در نما موج ایجاد نشود و ظاهر کار را دچار نقص کند. این محصول در ابعاد و رنگهای گوناگونی وجود دارد و میتوان با توجه به محل استفاده ابعاد و رنگ مورد نظر را انتخاب کرد.
فلاشینگ مدل U شکل
از این نوع فلاشینگ برای قسمت حاشیهی جلویی ساندویچ پانل سقفی قسمت آبریز و قسمت زیرین ساندویچ پانل دیواری استفاده میشود که حرکت آب را به سمت بیرون بهتر هدایت کند و از رسیدن نور آفتاب ورقها و پانلها جلوگیری شود. در انتخاب فلاشینگ ساختمان مدل سه پله به شکل Z هم ابعاد و رنگهای متفاوتی پیش روی شما است. فلاشینگ نمای مدل سه پایه لبههای خمیدهای دارد. همین خمیدگی باعث میشود که از این نوع فلاشینگ ساختمان به عنوان پوشش و محافظت کننده در برابر نفوذ آب و عوامل جوی و نور آفتاب استفاده شود تا از پوسیدگی یا خرابی ورقها و پانلها جلوگیری شود.
فلاشینگ مدل سه پله مناسب برای پوشش لبه آبرو
فلاشینگ مدل تاج را میتوان در زاویههای مشخص طراحی و تولید کرد. از این مدل فلاشینگ برای سقفهای دو شیب و در محل شکست یا تاج و پوشش موج ساندویچ پانلها استفاده میشود. خمیدگی این فلاشینگ نما باعث شده تا از آن برای اتصال دو سقف به یکدیگر استفاده شود. تفاوت عمده فلاشینگ مدل تاج با انواع دیگر جزئیات ظاهری آن است. این فلاشینگ نما از اجزای متفاوتی تشکیل میشود. اجزای آن شامل سه بخش رویه، فوم درزگیر و فلاشینگ زیره است که فرآیند درزبندی را بهتر انجام میدهد، سقف را از قسمت زیرین به خوبی میپوشانند و در نهایت برای پوشش کامل ساندویچ پانلها انتخاب بسیار مناسبی است.
فلاشینگ مدل تاج (تیزه) مناسب محل اتصال شیروانی
مزایای نصب فلاشینگ نما
نصب فلاشینگ در پنهان کردن خرپای شیروانی و ایجاد نمای بهتر و زیباتر در زیر سقف شیروانی کاربرد دارد و به همین دلیل در طراحی نما طرفداران زیادی پیدا کرده است. ورود باد در سازه و پیچیدن باد که موجب کنده شدن و خراب شدن شیروانی سقف میشود؛ فلاشینگ نما با ممانعت از ورود باد از این اتفاق جلوگیری میکند. فلاشینگ نما با عایق بندی نقاط مستعد رطوبت و ایجاد آب بندی سقف و لبه پنجره از ورود آب به داخل ساختمان و آسیب به نمای داخلی و خارجی پیشگیری میشود تا نم حاصل از آن خرابی به بار نیاورد.
متریال مورد استفاده در ساخت فلاشینگ ساختمان
این سازه با توجه به نوع کاربردی که دارد با متریال و جنسهای گوناگونی ساخته شده است. معمولا برای ساخت چنین سازهای از ورقهای رنگی و گالوانیزه، رنگ کوره یا الکترواستاتیک، ورق سیاه روغنی، ورق فولادی ضد زنگ و ورق آلومینیومی استفاده میشود. هرچه میزان مقاومت ورقها و میزان توانایی در عدم نفوذ آب بیشتر باشد، کیفیت فلاشینگ ساختمان بیشتر خواهد بود.
انواع فلاشینگ نما از نظر کاربرد
فلاشینگها علاوه بر تفاوت در شکل و مدل، در نوع کاربردشان نیز با هم متفاوتند. هر یک از این فلاشینگهای ساختمان نسبت به نوع و مدلی که دارند در فضاهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه با انواع فلاشینگ نما در نوع کاربردشان آشنا خواهیم شد:
فلاشینگ نمای در و پنجره یک لبه فلزی بالای در یا لبه فوقانی پنجره ایجاد میکند و با تشکیل قاب دور در یا پنجره زیبایی بیشتری به نما میافزاید. علاوه بر این، فلاشینگ در و پنجره برای آب بندی و عایق بندی لبهها، قرنیزهای درب و پنجرهها و جلوگیری از ورود برف و باران به درون ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. وجود فلاشینگ نمای در و پنجره از ریزش برف و باران روی شیشه پنجره جلوگیری میکند و دردسرهای تمیز کردن آنها را از بین خواهد برد. فلاشینگ چهارچوب قاشقی، چهارچوب سایه دار، دولبه و فرانسوی پله دار از انواع فلاشینگ های در و پنجره هستند.
فلاشینگ پنجره محافظ در برابر نفوذ آب
فلاشینگ سقف شیروانی از نفوذ گرد و غبار جلوگیری کرده و نمای زیباتری به ساندویچ پانلهای سقف میبخشد. فلاشینگ نمای مورد استفاده برای سقف شیروانی خود به چند دسته تبدیل میشود.
فلاشینگ هلالی: به شکل هلال طراحی و ساخته شده و در کنار آب بندی، زیبایی بیشتری به نما میدهد. برای ساخت این مدل فلاشینگ معمولاً از ورق گالوانیزه در ابعاد و ضخامت های مختلف استفاده میکنند.
فلاشینگ پلهای: با ظاهری پله مانند برای ظاهر بیرونی و نمای شیروانی استفاده میشود.
فلاشینگ آینهای: به دلیل زیبایی اش و ایجاد ظاهر جذاب برای نمای ساختمان گزینه بسیار مناسبی است.
فلاشینگ سقف شیروانی برای حفاظت و زیبایی بیشتر
فلاشینگ روی دیوار
فلاشینگهایی که برای دیوار استفاده میشوند به عنوان پوشش و محافظت کننده در برابر ایجاد نم و رطوبت کاربرد دارند. این فلاشینگهای ساختمان در نقاط اتصال سقف و دیوار و دو دیوار نیز با نصب به صورت افقی از داخل یا خارج استفاده میشود. علاوه بر این به منظور پوشش دهی کامل حاشیههای ساندویچ پانل نیز استفاده میشود.
اجرای فلاشینگ دیوار به منظور جلوگیری از ایجاد نم و رطوبت
فلاشینگ برای پشت بام
پوششهای سنگی که در گذشته در لبه پشت بام استفاده میشدند جای خود را با فلاشینگهای پشت بام عوض کردهاند. سنگهایی که در گذشته استفاده میشدند ممکن بود یا شکستگی مواجه شوند اما در فلاشینگهای امروزی این مشکلات وجود ندارد و ایمنی هم ایجاد میشود. در واقع آنها برای کاور کردن پشت بام استفاده میشوند. فلاشینگ نمای بام علاوه بر این اینکه ظاهر زیبایی برای نما ایجاد میکند، به عنوان درزبند و غباربند مورد استفاده قرار میگیرند.
فلاشینگ بام به عنوان درزبند و غباربند
فلاشینگ برای پیشانی ساختمان
پیشانی ساختمان به طور کلی با هدف جلوگیری از آسیب به ساختمان و نمای آن ایجاد میشود. با اجرای فلاشینگ نما برای پیشانی ساختمان به شکل بهتری محافظت میشود. این فلاشینگ موجب جلوگیری از ریزش برف و باران بر روی نما و درب و پنجرهها شده و از فرسودگی آنها به دلیل رطوبت و تابش نور خورشید نیز پیشگیری میکند.
جلوگیری از فرسودگی نما و پنجرهها به خاطر تابش نور خورشید با نصب فلاشینگ پیشانی
توجه به نکات ضروری برای نصب نماها
محل مورد نظر را قبل از نصب نما؛ باید بسیار صاف و زیبا زیرسازی شود. شما میتوانید این کار را به وسیله سنگ کاری یا سیمان انجام دهید. فاصله نصب نما با دیوار بسیار حائز اهمیت میباشد. بنابراین لازم است این فاصله بین سه تا پنج سانتیمتر در نظر گرفته شود. پس از اتمام کار حتما جهت آب بندی محل اتصال قسمتهای مختلف نما را با جوشکاری؛ بتونه یا چسب آکواریوم محکم کنید. اگر نکات ضروری را به درستی در نظر نگیرید احتمال آسیب به ساندویچ پانلهای ساختمان زیاد است.
انواع ورقهای فلاشینگ ساختمان و ضخامت آنها
این ورقها به سه دسته تقسیم میشوند و هر کدام کارایی خاص خود را دارند. ورقهای گالوانیزه؛ آلومینیومی و ورقهای سیاه روغنی از محصولاتی هستند که در ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. ورقهای سیاه روغنی از نظر کیفیت و قیمت نسبت به دو ورق دیگر پایینتر هستند. ورقی که از کیفیت و قیمت بالاتری برخوردار است؛ ورق آلومینیومی میباشد. این ورق دارای عمر و دوام طولانیتری نسبت به نوع دیگر میباشد.
ضخامت این ورقها 50/0؛ 60/0؛ 70/0؛ 80/0؛ 90/0؛ 1؛ 25/1؛ 5/1 و 2 میباشد که هر کدام با ابعاد و اندازههای متفاوتی در قسمتهای مختلف ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.